Предпочитани цветове при кухни по поръчка

Да участвате в създаването на кухни по поръчка е начинание, което би развълнувало и вдъхновило всеки. Възползвайте се от възможността да бъдете дейни участници в обзавеждането на жилището си редом до професионалисти от сферата на дизайна и интериора.

Идеята за кухни по поръчка, сама по себе си, е чудесна – кой не би искал да притежава точно мебелите, за които винаги си е мечтал и за които си е представял, че ще изглеждат най-добре у дома? Спестете си обикалянето по мебелни магазини – вместо това, съсредоточете вдъхновението и въображението си в това да създадете онази кухня, която ще заобичате веднага и на коята ще се радвате за дълго.

А за да ви дадем някои насоки, които да обмислите и да съчетаете с дизайна на мечтите си, днес ще ви представим най-предпочитаните цветове, използвани в направата на кухни по поръчка.

Двуцветна кухня

Много хора предпочитат да съчетаят два контрастни цвята, когато проектират своята кухня по поръчка. Комбинацията изглежда интересно, подчертава определени елементи от кухнята и дава възможност за множество съчетания с аксесоари и различни елементи. Заложете на комбинация от светла и тъмна гама за своята кухня – ще се убедите колко добре изглежда тази идея, приложена на практика.

Синьо-зелено за акцент

В тенденциите при кухните определено интегрирането на контрастен цвят за акцент е водещо. Ако кухнята ви е издържана в неутрално бежово, например, то включете акцент със синьо-зелен елемент. Така ще привлечете вниманието – ще се превърнете в собственици на една наистина впечатляваща и стилна кухня.

Пастелножълто за настроение

Ако обичате топлината и предпочитате, влизайки в кухнята, всеки да се обгръща от позитивизъм и добро настроение, то пастелножълтото е цветът, който да имплементирате в дизайна на кухнята си по поръчка. Вложете го в акценти на ключови места – така ще създадете характер и енергия на цялото помещение.

Сиво за лукс

Ако сте любители на по-неутралните и стилни дизайни, то сивите елементи определено биха допринесли към това да превърнете кухнята си в едно своеобразно мебелно бижу. Ако пък все пак държите самите плоскости да са едноцветни, винаги можете да включите сивия цвят в уредите си – през последните години „инокс“ разцветката се превърна в истински хит сред дизайна и интериора. Подберете уреди в тази гама и ще си гарантирате класно излъчване на вашето помещение.

Черно-бяла кухня за абсолютен контраст

Ако цялото ви жилище е подчинено на идеята за контрастите, то същото бихте могли да претворите и в своята кухня. Изградете дизайна на това цветово единоборство и впечатлете гостите си.

About the author