Кои са горещите тенденции в спалното обзавеждане през 2021 г.?

Кои са горещите тенденции в спалното обзавеждане през 2021 г.?

Новата година по традиция носи със себе си и нови горещи тенденции в обзавеждането. Ако сте любопитни кои цветове и стилове ще бъдат модерни в интериора на спалнята в следващите 12 месеца, в тази статия сме обобщили всичко най-важно, което трябва да знаете. Надяваме се, че ще откриете вдъхновение, за да преобразите и вашата спалня в едно свежо и уютно кътче за релакс.

Кои цветове и материали ще бъдат актуални през 2021 г.?

Когато става дума за интериорни тенденции, цветовете и материалите са сред най-важните елементи, които трябва да имате предвид. Тази година изключително актуални са естествените материали и натуралните цветове в обзавеждането. Те внасят хармония и усещане на чистота в дома, връщайки ни обратно към природата.

Бялото отново се завръща в целия си блясък. Предимствата на този цвят се крият най-вече в способността му оптически да увеличава пространството. То го прави особено подходящ избор за по-малки спални, като бонусът е, че бялото се комбинира отлично с всички останали цветове. Ако белите стени ви се струват скучни, тогава изберете модерни спални комплекти в бяло, които ще освежат напълно интериора, или пък пухкави килими. Има толкова много варианти.

Внасянето на естествени материали ще създаде повече уют и задушевна обстановка във вашата спалня – това могат да са различни елементи от дърво или камък. С помощта на различни материали от естествен произход може да създадете акцентна точка в стаята, която моментално приковава погледнете и помага да изразите личния си стил и индивидуалност.

Декоративните стени от тухли или дървени греди са още един интересен начин на разнообразите спалния интериор.

Кои стилове в обзавеждането вземат превес през 2021 г.?

Ако търсите практичен и лесен начин да обновите спалнята, то си струва да заложите на скандинавския стил на обзавеждане. Той не е нещо ново, тъй като отдавна е познат на интериорните дизайнери, но неговите основни черти – като семплота и минимализъм – го правят изключително непреходен. Той е насочен към комфорта и удобството, както на тялото, така и на ума.

Още предимство, ако заложите на скандинавския стил е, че той ще ви помогне стаята ви да изглежда по-организирана и подредена, като ще отвори допълнително свободно пространство. Ако чувствате спалнята си претрупана с вещи и задушаваща, добра идея е да се потърсите спасение в скандинавския уют и комфорт.

Стая в неутрални сиви и бели цветове, дървени елементи и декорации като възглавници, лампи с топла светлина, отворена библиотека, създават както уют, така и изчистена и дискретна обстановка, идеална за релакс.

Ако стилът на северните страни не е точно вашата “чаша с чай”, може да помислите за модерен интериор. Той се характеризира с гладки  и изчистени линии, изтънчеността и чистотата. За интериорна декорация е разрешена всяка комбинация от стъкло, пластмаса, камък и дърво в неограничени количества. За да създадете уют и спокойствие, в спалнята трябва да преобладават пастелните нюанси. Тук може да си позволите повече предмети и декорации, повече изобилие. Разбира се не прекрачвайте границата, която ще превърне модерната ви спалня в просто хаотична и претрупана.

Както вече ви споменахме, естествените материали се завръща с пълна сила, водени от тенденциите за по-природосъобразен начин на живот и опазване на климата, които набират все по-голяма сила в съвременното общество. Еко стилът ще бъде на мода тази година, а най-вероятно дори през цялото следващо десетилетие. Дървото, камъни, ратан са само част от материалите, които ще откриете в обзавеждането на еко спалнята. Цветовете тук са максимално естествени и близки до това, което ежедневно виждате в природата. Плетени кошници, хамаци и живи зелени растения допълват интериора прекрасно. Внесете и вие глътка свеж въздух с този интересен стил в обзавеждането.

Накарая, още един стил, който отразява промените в нашето съвремие, но е на съвсем противоположния полюс – това е HiTEch или в превод “високи технологии”. Той е свързан с умните жилища, където отделните уреди са свързани помежду си и могат да бъдат управлявани дистанционно с подходящо устройство. Представете си спалня, в която може да гасите осветлението с гласова или звукова команда, завесите да се вдигат автоматично в определен час и т.н. Високите технологии не са чак толкова лоши, тъй като те могат да допринесат в голяма степен за природосъобразен и енергоспестяващ начин на живот, който да ни помогне да запазим ресурсите на околната среда.

About the author