идеи за кухни

Ако търсите идеи за кухни, попаднали сте на правилното място

Обзавеждането на кухнята би могло да бъде най-приятният етап от цялостното декориране на апартамента. Изборът на подходящите цветове, осветление и разположение на мебелите е процес, който разчита на собствените ви въображение и креативност. И, все пак, ако чувствате, че сякаш сте достигнали лимита си, то ето няколко идеи за кухни, които ще ви върнат обратно в играта.


Нека започнем с цветовете на помещението. Ако все още се чудите на какъв цвят боя да се спрете за стените на вашата кухня, то следващите редове вероятно ще ви бъдат от полза. Много хора смятат, че топлите цветове са най-подходящи за обзаеждането на този тип стая, защото по естествен начин влияят на вкусовите ни рецептори и сякаш ни настройват за опитване на вкусни рецепти и ястия. Ако, все пак, искате кухнята ви да е по-нетрадиционна, то бихте могли да заложите на контрастно боядисване – нека преобладаващия брой стени да са решени в бяло и една, която е боядисана в дързък контрастен цвят. Едва ли на гладниците у вас ще се отрази негативно една тъмносиня или лилава стена. По този начин ще постигнете доста стилна визия за вашата стая.

Заложете на интересен гръб на вашата кухня. Най-често срещаният метод за покриване на задната стена е да се използва плоскост в същия цвят като плота, за да се постигне хомогенност. Вие, обаче, бихте могли да вложите и малко въображение – съществуват стотици начини, чрез които бихте могли да разкрасите кухнеския гръб. Използвайте камък или пък плочки, които особено добре ще прилягат на цялостния дизайн на мебелите ви в стаята.

Бихте могли да се снабдите и с остров, който да ви послужи както за допълнителен работен плот при готвене, така и като кът за хранене. Бихте могли и да включите още шкафове по него за допълнително пространство за съхранение. Идея е и да си направите надстройка над острова – това е идеално място за съхранение на чаши и бутилки. Можете да инсталирате и осветление под формата на луни – това допълнително ще направи стаята ви още по-красива.

Още идеи за кухни? Проектирайте сами кухнята си с помощта на интериорен дизайнер. Вместо да залагате на готовите модулни системи по мебелните магазини, бихте могли да конструирате кухнята си точно така, както най-добре отговаря на собствените си вкусове. Всяко семейство има различни потребности и навици, свързани с това помещение – ето защо е повече от добра идея да е заемете с дизайна лично, тъй като вие най-добре ще знаете кои функционалности ще трябва да притежава вашата кухня, за да ви е максимално удобна.

About the author