От Kuhnia.bg са категорични, че най-вкусните ястия се получават в най-красивите кухни

Специално за хоби кулинарите днес решихме да си поговорим за връзката между извънредно вкусните ястия и прекрасната обстановка, която биха могли да ни предоставят нашите кухни у дома.

Ние вярваме, че тази стая е сърцето на дома – ето защо сме привърженици на идеята в дизайна и интериора на това помещение да се влагат особено много старание и творческо вдъхновение. За да ни помогнат да създаваме невероятно вкусни гозби за семейството и гостите си, от Kuhnia.bg предоставят за нас няколко ценни насоки за проектирането на кухни, които ще ни помогнат да се превърнем в истински майстор готвачи.

Направете вашите кухни удобни за домакинските си нужди

Всеизвестен факт е, че разположението на мебелите в кухнята е от съществено значение за това тя да бъде максимално удобна и функционална за домакинството. Оползотворете максимално наличното пространство и интегрирайте всичко, което би ви било от полза. Добавки като барплот или островна маса осигуряват повече работно пространство, което ще ви бъде от особено голяма помощ. Често, развихряйки се в това да създаваме множество кулинарни вълшебства, действаме разхвърляно и хаотично. В такива моменти е повече от удачно да имаме още едно допълнително място за работа.

Не бихме могли да сме добри готвачи без необходимите домакински уреди

Наличието на подходящите домакински уреди със сигурност е нещо, без което не бихме могли да развихрим кулинарните си заложби. Преценете от кои точно бихте имали нужда и съобразете това с наличното пространство в помещението ви. Минимумът, разбира се, е да разполагате с готварска печка и котлони. Без тях готвенето не би било възможно. Ако държите на удобството и бързината, то тогава микровълновата фурна би била удачен вариант за вас. А за леснота е добро решение да заложите на съдомиялна например – така от готвенето ще изпитвате само удоволствие, без да ви се налага да се грижите за купищата съдове и прибори, които следва да бъдат почистени.

Обзаведете вашите кухни с журнали и кулинарни списания за вдъхновение

И най-големите любители на кулинарията сред нас често се изчерпват откъм идеи и хрумвания за следващото обедно меню например. Ето защо е изключително добра идея да разположите на видни места в кухнята си кулинарни журнали и списания, които да ви послужат като така необходимото вдъхновение за готвене. Понякога именно с рецептите и красивите изображения ви идва нова идея за модификация на вече съществуваща рецепта и достигате до нови висоти в кулинарните си приключения.

Готвачът и кухнята са неразривно свързани по пътя към вкусните гозби. Проектирайте кухнята си така, че да отговаря максимално на кулинарните ви потребности, и запретвайте ръкави.

About the author