Как да изберем електронен четец, съветват от Ardes

Как да изберем електронен четец, съветват от Ardes

Все по-модерни технологии завладяват пазара. Ако сте любители на книгите и имате купища такива, които вече няма къде да държите, време е да продължите четенето по друг начин. Електронният четец заема малко място, предлага много опции и възможности и определено става все по-предпочитан от хората. Ardes.bg предлага голямо разнообразие от техника, сред която да откриете най-добрата за вас. Изберете онлайн четец още сега и се насладете на любимото си четиво.

Какво представляват 

Много често ги наричаме и Е-книги. Те представляват устройства, които изобразяват информация, като използват екран от електронна хартия. На практика, всички мобилни устройства могат да изобразяват текст, но електронните четци са специализирани и притежават много по-добра четливост. Едно от големите им предимства е тяхната преносимост. В четеца можете да съхраните и прочетете хиляди книги, а мястото което заема и теглото му е по-малко дори от една единствена хартиена такава.

Кои характеристики трябва да вземете предвид при избор

Като всяко ново нещо, което купуваме, и при избор на електронен четец има важни неща, на които да обърнете внимание. Сред тях са:

  • Екранът – той е важен, тъй като ще се взирате дълго време в него. Погледнете различни модели – с електронно мастило, с цветен или черно-бял екран, с или без подсветка. Погледът ви сам ще е избере кое е най-подходящо за него;
  • Размерът на дисплея – в зависимост дали ще четете само вкъщи или често пътувате и ще носите своята  Е-книга със себе си, изберете по-голям или по-компактен модел;
  • Издръжливостта на батерията – неприятно би било на най-интересната страница батерията да се изтощи. Преценете добре нуждите си и задължително обърнете внимание на батерията, когато избирате.

Нужно ли е да си набавите аксесоари

Както когато си купувате нов мобилен телефон, така и тук е добре да си набавите аксесоари. Изберете протектор за вашето устройство, под формата на калъф, и бъдете спокойни, че не би пострадал при случаен инцидент или дори разливане на течности. Калъфите, които се предлагат на пазара са много и различни видове, така че всеки ще успее да открие този, който му е по вкуса и ще предпази максимално електронният си четец.

Защо гаранционното обслужване е важно

За жалост, “инцидентите” понякога не могат да бъдат избегнати. Закупувайки продукт с гаранционно обслужване, вие, ще бъдете сигурни, че лицензиран сервиз ще се справи с проблема на вашето устройство. Гаранцията ви дава допълнителна сигурност и спокойствие, затова ви съветваме винаги да питате за нея.

About the author