море

На море или планина? Предимства и недостатъци

Натовареното и изпълнено със стрес и нерви ежедневие често ни кара да мечтаем за така заслужената почивка. Независимо от сезона, всеки от нас често се пренася мислено в красиво курортно градче или на морето, или в планината.


Психическата и физическата почивка далеч не са за подценяване. Когато усетите необходимостта от презареждане на тялото и сетивата, то вие определено трябва да си предоставите времето, в което да набавите енергията си. Независимо дали ще става дума само за един уикенд, или за по-дългосрочна ваканция, задължително вместете почивката в графика си за месеца. Когато човек чувства, че енергийният му запас е на изчерпване, то определено трябва да приоритизира евентуалната почивка.

Днес ще поговорим за двете най-предпочитани места за екскурзия – морето и планината.

Ако за нас почивката означава време, изпълнено с непрестанни забавления, много активности, социален живот и разпускане по заведения, то тогава безспорно морето е правилният вариант за вас. Ако обичате топлото време, слънцето, оживените плажове и досега на тялото с морската вода, то морските ни курортни определено биха ви били по вкуса. В разгара на лятото и по време на силния сезон е възможно морето да ви се стори твърде пренаселено, затова помислете върху по-ранното или по-късното отиване. Месец юни и първата половина на юли са чудесно време за посещение на плажовете. Същото се отнася и за втората половина на август и септември. Тогава сезонът е сравнително „нисък“, цените са приемливи, а морските ни курорти като Свети Влас, Несебър, Слънчев бряг не гъмжат от тълпи от туристи.

Ако сте почитатели на спокойствието и тишината, то, вероятно, трябва да отправите поглед към планината. Там неминуемо ще получите така необходимия релакс и почивка и ще енергизирате както тялото си, така и душата си. Приятните разходки сред природата, чистия въздух, възможността за практикуване на редица спортове, особено през зимата, са чудесни варианти на добро прекарано време. Планината е перфектното място за чудна семейна почивка – напоследък все повече хора започват да избягват посещението на морето, ако са с малки деца, и се доверяват на притегателната атмосфера на планината .

Независимо кой вариант изберете за себе си и семейството си, задължително се отдайте на заслужени комфорт и почивка. Погрижете се за себе си, като си направите така мечтаната семейна екскурзия.

About the author