действия които да спрем

Няколко действия, които да спрете точно сега

Когато става дума за израстването ни като хора, понякога самите ние заставаме на пътя си и се превръщаме в своеобразна пречка за постигането на собствените си цели.


Макар и, разбира се, да сме изтъкани от добри намерения, що се отнася до собствените ни развитие и успехи, понякога несъзнателно сами влизаме в ролята на спънка и действително си пречим да вървим напред.

Вижте някои от ежедневните дейности, в които вероятно се впускате, и които трябва да спрете още сега, за да се почувствате наистина добре.

Спрете да оповестявате големите си планове предварително

Знаем, че, всеки път, когато ви осени гениална идея за професионалното, интимното или личностното ви развитие, вие изгаряте от нетърпение да я споделите с близките си и със света. Замислете се обаче – какво печелите от това? Аудиторията ви е възможно да изрази съмнения относно плановете ви и да се опита да ви разубеди. Ако отсрещният човек опита да „ви свали на земята“, е вероятно да ви повлияе и да убие ентусиазма ви. Ако плановете ви, по една или друга причина, не се осъществят, не бихте ли изпитвали неудобство пред хората за това, че сте избързали с добрите новини? Затова боравете с факти и реало случили се неща – уведомете близките си в последствие.

Спрете да позволявате на хората да се отнасят с вас така, както не искате

Когато става дума за отношения между хората, има едно неписано правило, което ръководи връзките ви – всеки ще се отнася с вас така, както му позволите. В този ред на мисли, защо бихте търпели отношение от някого, което е в разрез с добрия начин, по който очаквате да се чувствате? Често, особено в началните стадии на отношенията, хората „тестват“ границите ви, за да разберат докъде биха могли да разпростират поведението си. Отрано им покажете ясно и категорично кое работи за вас и кое – не. Спестете си куп главоболия от незадоволително и посредствено отношение.

Спрете да общувате с негативни хора

Времето, което прекарвате с приятелския си кръг, членове на семейството или половинката си, би трябвало да е изпълнено с положителни емоции и добро настроение. Ако, по една или друга причина, след среща вие оставате с горчилка и неудовлетворение, се запитайте защо трябва да продължите д общувате с хора, които разцентроват вътрешното ви спокойствие. Абстрахирайте се от негативизма в живота си.

About the author