думи обич чувам

Нещата, които хора обичат да чуват

Думите определено са нещо, което ни кара да се чувстваме добре. Макар да не трябва да се оставяме само на тях, когато преценяваме дадена ситуация или човек, те със сигурност са основополагаща част от отношенията ни с околните.


Думите, които чуваме и които очакваме да чуем, са в състояние да повлияят на настроението ни и цялостната нагласа към деня както положително, така и отрицателно.

Често очакваме да чуваме за и към себе си хубави слова. Понякога, обаче, забравяме, че отсрещният човек очаква и желае същото и от нас. Ето защо днес решхме да подберем за вас някои изрази, които, изречени съвсем искрено, биха повлияли изключително добре на онзи, който ги чуе. Демонстрирайте внимание и добро отношение към близките си, за да са задълго в живота ви.

„Мислех си за теб“

Този израз би могъл да бъде отправен не само към интимен партньор. Ако някой, когото обичате и който е важен за вас е в мислите ви, кажете му го. Всеки от нас обича да се чувства значим и важен. Чрез тези думи вие показвате грижа и отношение и определено ще стоплите сърцето на човека отсреща.

„Последният път, като се видяхме, ми каза…“

Този израз демонстрира внимание от ваша страна, относно онова, което комуникирате с човека отсреща. В действителност никой не обича думите му да „излитат през прозореца“ и да не бъдат вземани под внимание. Ако подчертаете и споменете момент или тема от предишен ваш разговор, ще покажете на човека, че цените времето, прекарано с него.

„Последвах съвета ти.“

Ако в живота си имате човек , чието мнение цените и намирате за важно и често се допитвате до него за съвети и препоръки, кажете му го следващия път, когато последвате думите му. Оценяйте помощта, която близките ви ви оказват, като отделят от времето и енергията си, за да ви изслушат и да направят опит да ви помогнат в дадена ситуация чрез съвет. Благодарете и разкажете за ефекта и последствията, след като сте приели съвет от ваш близък.

„Изглеждаш добре.“

Да обърнете внимание на нечие старание за външния вид и да му направите комплимент е нещо, което отсрещният наистина ще оцени и ще го накара да се почувства добре. Не спестявайте мили думи тогава, когато ги мислите – погрешно е да смятате, че честността ви прави уязвими. Именно тя е онова, което създава силни и дълготрайни връзки между хората.

About the author