автори книги

Авторите, чиито книги не трябва да пропускаме

Знаем, че сега е времето на интернета и социалните мрежи. Мнозина са толкова погълнати от необятните възможности на мрежата, че често забравят да се обърнат към едни изключително качествени и интересни средства за информация – книгите. Има автори, които не бихте искали да пропуснете в никакъв случай.


Четенето е хоби, което изключително много обогатява, облагородява и придава смисъл на останалите аспекти от живота. Четящите хора казват, че книгите и литературата са разкрили пред тях нови светове, към които с удоволствие се връщат пак и пак. Подкрепяйки тяхното мнение, ние решихме да ви представим няколко автора, които не бихте искали да пропуснете в никакъв случай.

Джон Стайнбек

Американският писател, носител на награда „Пулицър“ за романа си „Гроздовете на гнева“ е изключително обичан майстор на изящния стил. Романите на Стайнбек са толкова силни и с вплетен дълбок философски смисъл, че едва ли биха оставили някого равнодушен. Нашите препоръка отиват за „Гроздовете на гнева“, „Зимата на нашето недоволство“, „За мишките и хората“. А романа, който никога не си позволявайте да пропуснете, е „На изток от Рая“. Тази семейна сага ще ви сграбчи за гърлото и ще поговори с душата ви. За дълго няма да успеете да я извадите от съзнанието си.

Стивън Кинг

За почитателите на ужаса и добрия повествователен стил ви припомняме името на един особено плодовит автор. Стивън Кинг е белязал кошмарите на редица читатели по света. Неговите паранормални и дълбокопсихологически романи, разкази и новели успяват да изплашат дори и най-дебелокожите литературни фенове. Някои от най-добрите произведения на Кинг са „Мизъри“, „Зеленият път“, „Зъл мрак, угаснали звезди“, „Малко след залеза“, „Сейлъмс Лот“ и още много заглавия.

Достоевски

Романите на руския класик са считани от мнозина за върхове и литературни шедьоври и за това определено има причина. Ако се докоснете до някои от т.нар. „пет велики романа на автора“ – „Бесове“, „Юноша“, „Идиот“, „Престъпление и наказание“ и „Братя Карамазови“, то със сигурност ще усетите величието на думите му и ще прозрете защо е известен като един от най-великите писатели на всички времена. Достоевски е автор, който не подлежи на рамките на времето. Неговите текстове се четат и до днес и няма изгледи това някога да престане. Хубавата и стойностна литература ще бъде ценена винаги.

About the author