5 грешки, които жените допускат при нанасянето на парфюм

Носенето на аромат е лесно – малко впръскване и сте готови. Но носенето на аромат по правилния начин изисква доста повече умения и финес.

Например: Знаете ли, че правилното поставяне зависи изцяло както от средата, в която се носи, така и от облеклото и аксесоарите? За щастие, обаче, сте попаднали на най-доброто място и тук ще ви обясним как по възможно най-ефективния начин да носите парфюмите, които сте си купили от https://fragrances.bg/womens-fragrance.

Не търкайте – просто впръскайте

Този почти несъзнателен навик за търкане на китките след нанасяне на парфюм е всъщност много лош. Защо? Защото триенето загрява кожата, което от своя страна произвежда естествени ензими, които променят аромата. Най-силно засегнати са горните и средните нотки, заедно с последния и най-дълъг период от разгръщането на вашия аромат.

Околната среда е ключова

Що се отнася до съхранението, парфюмът е почти като жив организъм – той е изключително чувствителен към промените в околната среда. Парфюмът не обича да преминава от студено към горещо, посочват специалистите и добавят, че подобни промени в температурата „предизвикват неочаквани химически реакции в рамките на естествените съставки и следователно парфюмът се изпарява по-бързо.

Оставянето на цитрусов аромат в задушна баня например „влияе на свежестта“. Ултравиолетовите лъчи също могат да променят цвета на парфюма – те превръщат кехлибарените тонове в зелени.

Никога не бихте оставили бутилка шампанско на слънце, нали? Грижете се и за правилното съхранение на парфюмите.

Най-добрите парфюми се предлагат в малки опаковки

Скъпоценен такъв, какъвто е, парфюмът трябва да се консумира с бързи темпове. Съхраняването на половин използвана бутилка на рафта ви позволява кислородът (естественият враг на парфюма) бавно да разгражда молекулите на аромата, променяйки състава му.

Ето защо е добре да си купувате по-малки опаковки, така че през цялото време да разполагате с перфектно свеж парфюм в дома си.

„Синтетично“ не е мръсна дума

Хората обичат идеята за изцяло натурални парфюми, но тя не винаги съществува, казват експертите. Те припомнят, че може би най-популярната нотка, мускус, преди е била извличана от животни.

Други миризми, като божур, фрезия и момина сълза, не могат да бъдат получени чрез естествено извличане, просто защото те не отделят никакъв аромат. Това отново принуждава производителите да създават смеси от синтетични молекули.

И докато някои от най-добрите парфюмери са използвали смес от естествени и синтетични молекули от края на 19 век, в наши дни химическите творения са строго контролирани и тествани за безопасност от здравните организации. По тази причина смес от етерични масла и създадени от човека съставки гарантират най-висококачествения аромат.

Когато се съмнявате, използвайте главата си (или косата си)

Няколко правила могат да ви помогнат да имате аромат, който издържа дълго време върху кожата ви.

Парфюмът не издържа дълго на суха кожа, така че е най-добре да разчитате на придружаващ лосион за тяло или овлажнител, който обаче не трябва да е ароматизиран. По този начин можете да предотвратите всякакви обонятелни смущения.

Добре е също така ароматът да се впръсква на голо място, което впоследствие няма да бъде покрито с дрехите ви. Ето защо трябва да се насочите към зони, изложени на въздуха: пулсовите точки на шията и китките или вътрешните страни на лактите, ако носите блуза без ръкави.

Единственото изключение обаче е, ако сте изложени на силно горещ климат – тогава е най-добре да не прилагате аромат директно върху тялото си. Докато се потите, естествените масла на кожата могат да унищожат парфюма ви по-бързо. Ето защо специалистите предлагат шикозната алтернатива на лекото разнасяне на парфюма по косата или върху шал.

Още информация по темата вижте тук: https://fragrances.bg/blog/kak-i-kade-da-nanasyame-parfuma/.

About the author